Simon Elgbratt ny koordinator för rörelsenätverket

Rörelsenätverket i Örebro län har fått en ny koordinator och kommunikatör. Han heter Simon Elgbratt och kommer direkt från ett jobb som hälsoutvecklare för RF-SISU Örebro län.

Rörelsenätverket i Örebro län har fått en ny koordinator och kommunikatör. Han heter Simon Elgbratt och kommer direkt från ett jobb som hälsoutvecklare för RF- SISU Örebro län, där han arbetat med ett flertal olika projekt, kopplade till idrott och folkhälsa.

Simon är född och uppväxt i Arvika i Värmland, men bosatte sig i Örebro i samband med att han började plugga idrottsvetenskap på Örebro universitet. Det var också då hans intresse för folkhälsa väcktes till liv, framför allt under hans fjärde och sista år, då han fördjupade sig inom området fysiologi och medicin.

– Jag avslutade min sista termin med att skriva uppsats om fysisk aktivitet och äldre, kopplat till Physical Literacy som en av nycklarna till att vara mer aktiv. Fysisk aktivitet och rörelse har alltid varit viktiga ”välmåendeingredienser” för Simon och som barn och ungdom spelade han bland annat innebandy och basket. Att utveckla rörelsekompetenser i olika miljöer och sammanhang är något han tycker är både viktigt och spännande och han ser fram emot att kunna bidra i det arbetet som koordinator och kommunikatör i Rörelsenätverket Örebro län.

Dela med dig

Fler nyheter

All rörelse räknas och det är aldrig för sent för att börja träna!

Vi blir alla äldre och med stigande ålder kan ett eller flera system försvagas och bidra till nedsatt balans och ökad fallrisk. Därför är det viktigt med fysisk aktivitet genom hela livet som bidrar till ett hälsosamt åldrande med god livskvalitet.

Örebroskolor i pilotprojekt med motorisk utveckling för måluppfyllelse

En motorisk screening genomförs under hösten på några Örebroskolor. Syftet är att öka den motoriska förmågan hos motoriskt svaga barn, vilket i sig resulterar i ökad mängd fysisk aktivitet och bättre hälsa.

Djärvt ledarskap och ”tillsammansarbete” krävs för att utveckla rörelserika samhällen

Hur ska vi få fler människor att regelbundet röra på sig, skapa fler attraktiva miljöer som inbjuder till fysisk aktivitet och öka förutsättningarna för alla människor att utveckla sin rörelseförståelse, oavsett kön, ålder, kultur, inkomst, utbildning och funktionsförmåga?