Hem / Om Rörelsenätverket / Goda exempel / Simon Elgbratt ny koordinator för rörelsenätverket

Simon Elgbratt ny koordinator för rörelsenätverket

Rörelsenätverket i Örebro län har fått en ny koordinator och kommunikatör. Han heter Simon Elgbratt och kommer direkt från ett jobb som hälsoutvecklare för RF-SISU Örebro län.

Simon har i sin roll som hälsoutvecklare arbetat med ett flertal olika projekt, kopplade till idrott och folkhälsa.
Simon är född och uppväxt i Arvika i Värmland, men bosatte sig i Örebro i samband med att han började plugga idrottsvetenskap på Örebro universitet. Det var också då hans intresse för folkhälsa väcktes till liv, framför allt under hans fjärde och sista år, då han fördjupade sig inom området fysiologi och medicin.
- Jag avslutade min sista termin med att skriva uppsats om fysisk aktivitet och äldre, kopplat till Physical Literacy som en av nycklarna till att vara mer aktiv.

Fysisk aktivitet och rörelse har alltid varit viktiga ”välmåendeingredienser” för Simon och som barn och ungdom spelade han bland annat innebandy och basket.
Att utveckla rörelsekompetenser i olika miljöer och sammanhang är något han tycker är både viktigt och spännande och han ser fram emot att kunna bidra i det arbetet som koordinator och kommunikatör i Rörelsenätverket Örebro län.